Nye retningslinjer skal modvirke kvalitetsforskelle i EU-borgeres fødevarer

FORSKELSBEHANDLING: Nye retningslinjer fra EU skal gøre det lettere for medlemsstaterne at afgøre, om en virksomhed overtræder EU's lovgivning, når den sælger forskellige kvaliteter af produkter i forskellige lande.

Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Slovakkerne fortjener ikke at få mindre fisk i deres fiskestave. Ungarerne skal ikke have mindre kød i deres måltider. Ej heller skal tjekkerne have mindre kakao i deres chokolade.

Sådan lød det fra kommissionsformand Jean-Claude Juncker i sin tale om unionens tilstand i september.

Nu har EU-Kommissionen lanceret et nyt sæt retningslinjer, der skal hjælpe de nationale myndigheder til at afgøre, om en virksomhed har en uberettiget kvalitetsforskel og dermed overtræder EU's lovgivning.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00