Øget åbenhed skal forhindre ny glyphosatstrid

TRANSPARENS: EU's agentur for fødevaresikkerhed, Efsa, får større muskler. Forhåbningen er, at det vil øge tilliden til den europæiske politik for fødevaresikkerhed.

Den ophedede debat om godkendelsen af glyfosat har været medvirkende til, at EU nu øger gennemsigtigheden i Efsa. ARKIV
Den ophedede debat om godkendelsen af glyfosat har været medvirkende til, at EU nu øger gennemsigtigheden i Efsa. ARKIVFoto: Mike Blake/Ritzau Scanpix

Vi håber, at afgørelsen vil muliggøre, at fremtidige debatter om vores produkter vil foregå i en mere fortrolig atmosfære – baseret på fakta snarere end antagelser.

Graeme Taylor
Talsperson for ECPA

Nu får vi muligvis en bedre debat om, hvor langsigtede vi fremadrettet skal være i fødevarepolitikken, i stedet for at føre den samme debat om glyfosat år ud og år ind.

Fredrick Federley
Europaparlamentsmedlem

Skrevet af Jacob Hederos, journalist på Altinget.se

Efter politiske stridigheder om alt fra fremtiden for glyphosat, hormonforstyrrende stoffers rolle i fødevarekæden og GMO-produkters eksistensberettigelse på det europæiske marked har man nu taget et skridt i forsøget på at løse flere af de politiske knuder.

EU's agentur for fødevaresikkerhed, Efsa, får fremover stærkere muskler. Det er resultatet af reformen General Food Law, som i disse dage er ved at blive endegyldigt godkendt af EU-lovgivere.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00