Økologer dropper nyt økologimærke

MÆRKNING: Økologisk Landsforening har valgt at droppe deres forslag om et nyt økologimærke, der skulle have suppleret det velkendte Ø-mærke. 

Formand Per Kølster har fortalt medlemmerne af Økologisk Landsforening, at ideen om et nyt økologimærke er droppet. 
Formand Per Kølster har fortalt medlemmerne af Økologisk Landsforening, at ideen om et nyt økologimærke er droppet. Foto: Presse
Sine Riis Lund

"Nyt mærke skal løfte økologi til nye højder," lød det i en overskrift fra Økologisk Landsforening tilbage i november 2016.

Meldingen mødte dog modstand, og i juni måned sidste år kunne Dansk Handelsblad berette, at planerne foreløbigt var sat på standby.

Nu dropper Økologisk Landsforening tankerne om et nyt fællesmærke for økologien, der skulle supplere det velkendte Ø-mærke, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Dokumentation

FAKTA om ØkologiLØFT

  • Et gårdudviklingsråd kan bestå af repræsentanter fra hele kæden fra jord til bord. For eksempel andre landmænd, forbrugere og detailled.
  • Landmanden vælger selv fra et katalog af effektive handlinger, hvordan hun eller han løfter gårdens leverancer inden for seks økologiske bæredygtighedsmål: klima, natur, dyrevelfærd, næringsstofforsyning og lokale ressourcer, socialt ansvar samt levende landdistrikter.
  • Gårdudviklingsråd og en gårdudviklingskonsulent følger processen på gården, og der tildeles diplom i guld, sølv eller bronze alt efter udviklingsniveauet.

Kilde: Økologisk Landsforening


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00