Økologierhverv frygter sjældnere kontrol

KOLLISIONSKURS: Fødevareministeriet er positiv over for en mere risikobaseret økologikontrol i EU. Det undrer branchen, der samlet advarer mod at gå væk fra en obligatorisk årlig kontrol.

Fødevareministeriet oplyser, at de senest i forbindelse med rådsmødet i maj vil drøfte spørgsmålet om økologikontrol endeligt forud for indhentning af mandat i europaudvalget.
Fødevareministeriet oplyser, at de senest i forbindelse med rådsmødet i maj vil drøfte spørgsmålet om økologikontrol endeligt forud for indhentning af mandat i europaudvalget. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Står det til EU-Kommissionen, skal frekvensen af den fremtidige økologikontrol basere sig på en risikovurdering. Det fremgår af forslaget til en økologiforordning. Og den danske regering bakker op. 

“Regeringen finder, at det skal fastholdes, at medlemsstaterne har mulighed for at gennemføre årlig kontrol, men er positiv over for en øget mulighed for en risikobaseret tilgang i forhold til fastlæggelse af tilsynsfrekvens,” oplyser Fødevareministeriet.