Ordførere er trygge ved stalddørspakke

GÅRDSALG: Branchens advarsler om en svækket fødevaresikkerhed i stalddørspakken får ikke i første omgang fødevareordførerne til at ryste på hånden.

For fremtiden kan det være svært at se, om hønsene i kølemontren er produceret under den normale kontrol eller den lempeligere kontrol under stalddørspakken.
For fremtiden kan det være svært at se, om hønsene i kølemontren er produceret under den normale kontrol eller den lempeligere kontrol under stalddørspakken.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Det er klart, at når der bliver brugt ord som potentielle skandaler og den slags, så må vi have ministeren til at godtgøre, at det selvfølgelig ikke kommer til at ske.

Simon Kollerup
Fødevareordfører, Socialdemokraterne

Jeg tror faktisk, at 99,9 procent af dem, der laver stalddørssalg sørger for at have en rigtig god hygiejne. Ellers ville de jo også ødelægge deres egen forretning.

Lise Bech
Fødevareordfører, Dansk Folkeparti

Flere sygdomstilfælde, en potentiel fødevareskandale og en udvikling til skade for den danske eksport.

Store producenter og brancheforeninger har i deres seneste høringssvar rejst betydelig frygt for mulige konsekvenser af Fødevareministeriets stalddørspakke. Bekymringen går på, om den lempeligere kontrol for producenter omfattet af stalddørspakken vil udvande det høje danske niveau for fødevaresikkerhed.

Trods de rejste advarsler er fire partiers ordførere ganske trygge, når fødevaremyndighederne beroliger med, at man trods risiko for flere tilfælde af Campylobacter og salmonella fastholder niveauet for fødevaresikkerheden.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00