Problematisk fødevarekørekort

Claus Iversen

Formålet må være, at den lille fødevarevirksomhed overholder landets love og regler. Ikke, at han eller hun skal kunne bevise, om man ved alt om den respektive lovgivning om skat og moms.

FødevareTinget
Regeringen arbejder for tiden på at færdiggøre et lovforslag, så næringsdrivende i fremtiden skal til en slags eksamen for at få lov til at drive forretning, hvor der indgår fødevarer. De skal med andre ord erhverve sig et fødevarekørekort.

Det er Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der har dannet fælles front og i sidste Folketingsår tvang regeringen til at udarbejde et lovforslag.

Hovedformålet med det udvidede næringsbrev er at skabe skrappere og mere effektive sanktionsmuligheder over for virksomheder, der ikke overholder lovgivningen.

Dette skal - som det er lagt op til - forstås meget bredt. Der vil blive stillet krav om, at alle indehavere og driftsansvarlige i nystartede virksomheder, der driver fødevareforretning eller restaurationsvirksomhed, skal dokumentere deres kendskab til eksisterende lovgivning inden for hygiejne, mærkningsregler, import af fødevarer, regnskab, kasseafstemning, moms, A-skat, told, feriepengeafregning m.v.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00