Radikale vil forhøje alkoholafgifter og skære i promilleafgiftsfond

DOKUMENTATION: I et nyt finanslovsudspil vil Radikale Venstre omlægge en tredjedel af dansk landbrug til skove, skære i midler til promilleafgiftsfonden og hæve afgifter på alkohol med ti procent. 

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Få her nedslag fra Radikales finanslovsforslag med særlig relevans for fødevaresektoren.

Jordens fond og udtagning af klimaskadelige jorde (én milliard kroner)
Radikale Venstre vil udtage en tredjedel af det nuværende landbrugsareal inden 2050 og starte med de sårbare, lavtliggende landbrugsjorde, som har den største klimaeffekt. Partiet afsætter en milliard kroner til formålet i årene fremover og lægger pengene i en
fond, der gennem opkøb, ombytning og andre greb skal realisere målet om at reducere CO2-udledningen fra danske jorde med tre millioner tons.
Fonden skal desuden sikre en sammenhængende strategi og indsats i forhold til at få klima-, miljø- og naturhensyn ind i anvendelsen af arealerne i Danmark.

Innovationscenter for økologisk landbrug (15 millioner kroner)
For at fordoble det økologiske areal, som målet er i forståelsespapiret, ønsker Radikale, at der oprettes et Innovationscenter for økologisk landbrug. Innovationscentret skal hjælpe danske landmænd med at udvikle arealer og produkter, så både produktion, forbrug og eksport af danske, økologiske varer kan blive ved med at stige.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00