Rasmus Prehn: “Vi har brug for at genoprette noget tillid”

OVERDRAGELSE: Der er begået fejl i embedsværket, og nu bliver en af de store opgaver at indrette et nyt Fødevareministerium, hvor der tages ved lære heraf, siger ny fødevareminister Rasmus Prehn.

Den nye fødevareminister Rasmus Prehn skal i samarbejde med en endnu uvis departementschef stå i spidsen for at oprette et nyt ministerium for fødevarer, landbrug og fiskeri.
Den nye fødevareminister Rasmus Prehn skal i samarbejde med en endnu uvis departementschef stå i spidsen for at oprette et nyt ministerium for fødevarer, landbrug og fiskeri.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Jeg kommer ikke ind i det her ministerium med en plan om, at der er bestemte, der skal afskediges eller noget andet. Jeg kommer ind i det her for at få det til at fungere.

Rasmus Prehn
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri

Det siger sig selv, at vi skal have en betjening, hvor de fejl, der er blevet begået, at de undgås. Vi skal sikre os imod det.

Rasmus Prehn
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri

Tilliden til Miljø- og Fødevareministeriet har lidt et knæk.

Og det bliver en af de ting, Rasmus Prehn som ny fødevareminister vil arbejde med, når han skal oprette et nyt selvstændigt ministerium for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Det fortalte Rasmus Prehn ved overdragelsen i ministeriet torsdag, hvor han understregede, at Danmark har været i en ekstraordinær situation med coronaen med behov for ekstraordinære handlinger.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00