Regering bruger sikkerhedskortet til at affeje kritik af FE-undersøgelse

MODSVAR: Regeringen bruger hensynet til Danmark og borgernes sikkerhed samt forholdet til andre landes efterretningstjenester til at affeje al kritik i høringssvarene til loven om en undersøgelse af Forsvarets Efterretningstjeneste. 

Justitsminister Nick Hækkerup (S) ved annonceringen af at regeringen vil fremsætte et forslag om en særlov, der skal fastlægge rammerne for undersøgelsen af kritikken af Forsvarets Efterretningstjeneste. 
Justitsminister Nick Hækkerup (S) ved annonceringen af at regeringen vil fremsætte et forslag om en særlov, der skal fastlægge rammerne for undersøgelsen af kritikken af Forsvarets Efterretningstjeneste. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Sagen om kritikken af arbejdsmetoderne og kulturen i Forsvarets Efterretningstjeneste skal undersøges. Det har været den klare holdning i den socialdemokratiske mindretalsregering siden Tilsynet med Efterretningstjenesterne 24. august i år udsendte en pressemeddelelse indeholdende sønderlemmende kritik af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Efter regeringens opfattelse så overtrumfer hensynet til nationens forhold til udenlandske stater og efterretningstjenester dog hensynet til at få afdækket detaljerne i kritikken. Det overtrumfer også hensynet til, at offentligheden finder ud af, om der blandt andet er foregået ulovlig overvågning af danske statsborgere.

Det står klart, når man dykker ned i Justitsministeriets kommentarer til de høringssvar, der er kommet ind i forbindelse med behandlingen af den særlov, som skal udstikke rammerne for undersøgelsen af kritikken.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00