Regeringen glemmer fødevarebranchen

Claus Iversen

Vi hører efterhånden ikke andet end ordet 'monopol', når der tales og skrives om danske fødevarer, og fødevarevirksomheder som Arla, Danish Crown og Danisco Sugar nævnes i flæng. Derfor må regeringens fremme af iværksætterkultur også omfatte landbruget og fødevarebranchen. Både for erhvervets og forbrugernes skyld.

FødevareTinget
REGERINGEN HAR AFSAT 200 mio. kr. til at gøre Danmark til et af Europas stærkeste iværksætterlande. Pengene skal sætte iværksættere på skoleskemaet, mindske risikoen ved at starte ny virksomhed, forbedre rådgivningen af iværksætterne og mindske de administrative byrder med op til 25 procent.

Sådan lyder ordene fra økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K), når han i 'Regeringens Vækststrategi' forklarer, hvordan regeringen vil fremme iværksætteri.

Konkret arbejder tre ministerier, Videnskabs-, Undervisnings- og Kulturministeriet, med at oprette et nyt iværksætterakademi, der skal hjælpe danskere med at få en rentabel forretning ud af nye og kreative idéer ude i 'den virkelige verden'.

AT FØDEVAREMINISTERIET IKKE er med til at grundlægge et iværksætterakademi må betyde, at regeringen har den opfattelse, at den danske fødevarebranche ikke har brug for hjælp til at udvikle og lancere nye fødevarer - uanset om der er tale om primærprodukter eller forarbejdede fødevarer.

0:000:00