Fødevarestyrelsen skærper krav til nøglehulsmærket kød

REVISION: En snarlig opstramning af reglerne for nøglehulsmærkede produkter betyder blandt andet krav til saltindholdet i kød. Landbrug & Fødevarer advarer mod for skrappe regler.
I 2011 indgik myndigheder, industri og interesseorganisationer i et "Saltpartnerskab" for at reducere danskernes saltindtag.
I 2011 indgik myndigheder, industri og interesseorganisationer i et "Saltpartnerskab" for at reducere danskernes saltindtag.Foto: colourbox.com
Michael Hjøllund

Der bliver nogle kødprodukter, der kan holde fedtkravet, men som kan få svært ved at klare saltkravet. Det er vi opmærksomme på.

Else Molander
Kontorchef i Fødevarestyrelsen
Nøglehulsmærkede produkter skal være endnu sundere.

Det er beskeden fra Fødevarestyrelsen, der er ved at lægge sidste hånd på en revision af de gældende regler for nøglehulsmærkede fødevarer.

Med revisionen følger også strammere krav på en række område, fortæller kontorchef i Fødevarestyrelsen Else Molander.

"Nøglehulsmærket har vist sin styrke ved at være med til at fremme produktudvikling. Derfor kan vi også godt ernæringsforbedre en lille smule. Netop fordi nøglehullet er et dynamisk mærke," siger hun.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00