Regler for detailhandlende endelig afgjort

TOVTRÆKKERI: En årelang strid om regler for handel mellem danske detailvirksomheder ser endelig ud til at være slut. Dansk Folkeparti bifalder kompromiset, men fastholder, at reglerne er ”tossede".
De nye regler betyder, at alle landets detailhandlere vil kunne sælge dele af deres forarbejdede animalske produkter til købere i mindst én af landets tre største byer.
De nye regler betyder, at alle landets detailhandlere vil kunne sælge dele af deres forarbejdede animalske produkter til købere i mindst én af landets tre største byer.Foto: Colourbox
Michael Hjøllund

De nye regler for afstande er en forbedring, men i udgangspunktet er det stadig en tosset regel.

René Christensen (DF)
Fødevareordfører
Syv års diskussion om forholdene for små danske detailvirksomheder ser ud til at være slut.

I et notat til Fødevareudvalget fremgår det, at Fødevarestyrelsen og EU endelig er nået til enighed om reglerne for danske detailvirksomheder og deres mulighed for at sælge dele af deres produktion til andre detailvirksomheder.

Reglerne betyder, at eksempelvis lokale slagtere nu må sælge forarbejdede animalske produkter til andre detailvirksomheder inden for deres egen region og tilstødende regioner.

"Eksempelvis vil man kunne levere fra Langeland eller Skagen til Aarhus. Ligeledes vil man kunne nå fra Ringkøbing til Aalborg, Aarhus og Odense," fastslår Fødevarestyrelsen i notatet.

0:000:00