S kræver skrappere kurs mod slik i børnehøjde

NYHED: Forbrugerministeren skal lægge et større pres på detailhandlen for at få fjernet slik i børnehøjde, mener Socialdemokraterne.
Niels Th. Dahl

Ministeren burde kræve et svar fra detailhandlen på, hvordan de vil sikre, at planen overholdes. Lige nu er det, som om hun fralægger sig ethvert ansvar.

Mette Gjerskov
Forbrugerordfører for Socialdemokraterne

Forbrugerminister Carina Christensen (K) skal køre noget tungere skyts i stilling mod detailhandlen for at få de danske købmænd og supermarkeder til at fjerne slik fra de børnevenlige hylder tæt på kassen.

Det mener Socialdemokraterne, der i går havde kaldt forbrugerministeren i samråd i Folketingets Fødevareudvalg for at høre, hvordan hun mere konkret vil følge op på ønsket om mere sundhedsvenlige supermarkeder, som blev luftet tidligere på året.

"Vi synes, at der er for meget frivillig-minister og for lidt forbrugerminister over Carina Christensen. Børnenes sundhedstilstand er ganske alarmerende dårlig i Danmark, og vi vil gerne høre, hvordan hun har tænkt sig at fjerne slikket i børnehøjde," siger Mette Gjerskov, der er forbrugerordfører for Socialdemokraterne, til Altinget | Fødevarer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00