S positiv over for ny fødevarekontrol

NYHED: Socialdemokraterne er villige til en differentieret fødevarekontrol – men stiller klare betingelser.
Socialdemokraternes nye fødevareordfører Kirsten Brosbøl vil gerne se på en differentieret fødevarekontrol - men forlanger samlet set flere penge til området.
Socialdemokraternes nye fødevareordfører Kirsten Brosbøl vil gerne se på en differentieret fødevarekontrol - men forlanger samlet set flere penge til området.
Niels Th. Dahl

Vi kan godt se, at det er vigtigt at se på en mere risikoorienteret kontrol. Men det er bare vigtigt, at vi fastholder, at der skal være uanmeldte besøg.

Kirsten Brosbøl
Fødevareordfører for Socialdemokraterne

Socialdemokraterne er villige til at acceptere den mere behovs- og risikoorienterede fødevarekontrol, som en ekspertrapport om fødevarekontrollen foreslog i december - men har dog klare krav, der også skal opfyldes.

Det slog partiets nye fødevareordfører Kirsten Brosbøl fast, efter den første runde af forhandlinger om rapportens implementering mellem Folketingets fødevareordførere og forbrugerminister Carina Christensen (K) var vel overstået i går onsdag:

"Vi kan godt se, at det er vigtigt at se på en mere risikoorienteret kontrol. Men det er bare vigtigt, at vi fastholder, at der skal være uanmeldte besøg, og det er også vigtigt, at det fortsat er en offentlig myndighed, der gennemfører dem," siger Kirsten Brosbøl.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00