Slagterboss er "dybt bekymret" over politikernes idéer om CO2-skat på landbruget

Følg køreplanen fra fødevare- og landbrugssektorens klimapartnerskab i stedet for at finde på nye tiltag som en CO2-skat midt i det hele, opfordrer Jais Valeur, direktør i Danish Crown og formand for klimapartnerskabet. 

Danish Crown-direktør Jais Valeur vil have politikerne til at følge klimapartnerskabets anbefalinger til CO2-reduktioner i landbruget. Her ses han (til venstre i blå dragt) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) på besøg hos unge landmand for at se teknologi, der kan gøre landbruget mere bæredygtigt. 
Danish Crown-direktør Jais Valeur vil have politikerne til at følge klimapartnerskabets anbefalinger til CO2-reduktioner i landbruget. Her ses han (til venstre i blå dragt) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) på besøg hos unge landmand for at se teknologi, der kan gøre landbruget mere bæredygtigt. 
Rasmus Raun Westh

Slagterbossen Jais Valeur har en plan. Og han ville ønske, at politikerne ville følge den i stedet for at finde på CO2-skatter midt i valgkampen.

"Når jeg lytter til valgkampen og ser, hvad der foregår, så er der en stor hittepåsomhed, hvor man finder på mange nye mulige tiltag for at reducere animalsk produktion," siger Jais Valeur, der er administrerende direktør i slagterigiganten Danish Crown.

Planen er ikke kun hans – den tilhører klimapartnerkabet for fødevare- og landbrugssektoren, som han også er formand for. Foruden Danish Crown tæller klimapartnerskabet blandt andet fødevarevirksomheder som Arla, interesseorganisationer som Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening samt professor Jørgen E. Olesen.

Lad os nu holde fast i den plan for en grøn omstilling, som faktisk findes, i stedet for at finde på nye tiltag midt i det hele.

Jais Valeur
Direktør, Danish Crown
Jais Valeur er en blandt 12 direktører fra Danmarks største virksomheder, der i en fælles erklæring opfordrer både den nuværende og en kommende regering til at holde bæredygtighed øverst på deres liste over prioriteter.

Danish Crown-direktøren og Torben Möger Pedersen, direktør i PensionDanmark, er som de eneste to stillet op til interview, efter Altinget har kontaktet samtlige 12 virksomheder.

Selvom der står "Group CEO" og "Danish Crown" ud for Jais Valeurs navn i erklæringen, er den for hans vedkommende mest afsendt som formand for klimapartnerskabet, siger han.

"I det her klimapartnerskab lavede vi et kæmpestort stykke arbejde for at finde vejen frem for en grøn omstilling af især landbrugserhvervet. Det er derfor, jeg er kommet på som underskriver: Jeg vil gerne minde om, at der ligger den her rapport," siger Jais Valeur.

Fakta

Der er 12 virksomheder bag opfordringen til politikerne om at huske bæredygtighed. To af dem, Jais Valeur fra Danish Crown og Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark, er stillet op til interview med Altinget. 

Altinget har kontaktet samtlige virksomheder, der har skrevet under på erklæringen. Enkelte har tilbudt skriftlige svar, hvilket Altinget har sagt nej til. 

Her er de 12 virksomheder, der står bag opfordringen:

  • Mærsk
  • Carlsberg
  • Danish Crown
  • Grundfos
  • FLSmidth
  • ISS
  • Novozymes
  • PensionDanmark
  • Lego
  • Topsøe
  • Vestas
  • Ørsted

 

"Lad os nu holde fast i den plan for en grøn omstilling, som faktisk findes, i stedet for at finde på nye tiltag midt i det hele," siger Jais Valeur.

0:000:00