Spisesteder afviser Nøglehullet

SLØJT: Restauranter og cafeer bider ikke på Nøglehulsmærket. Det viser tal fra Fødevarestyrelsen, der sænker ambitionerne og fokuserer på andre former for spisesteder. Brancheforening ærgrer sig.

Foruden McDonald's er kun ni restauranter og caféer siden februar 2012 blevet certificeret med Nøglehullet på spisesteder. 
Foruden McDonald's er kun ni restauranter og caféer siden februar 2012 blevet certificeret med Nøglehullet på spisesteder. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Vi må konstatere, at de simpelthen ikke bider på krogen. Min forklaring er, at restauranterne nok ikke oplever, at kunderne efterspørger den sundeste ret, for når mange kunder kun af og til går ud og spiser, så tager de det, som de har mest lyst til.

Morten Carlmann Andersen
Projektleder for Nøglehullet
Fakta
Sådan er det gået
Tallene viser antallet af certificerede med Nøglehullet på spisesteder. Tallene inkluderer blandt andre kantiner på arbejdspladser, restauranter, caféer, hotel- og konferencecentre og idrætshaller.

2012 (siden februar): 30
2013: 137
2014: 144
2015 (pr. 16.03.2015): 3

Pr. 16. marts i år er det samlede antal certificerede på 314. Heraf udgør restauranter og caféer 97, hvoraf 88 er fra McDonald's.


Kilde: Fødevarestyrelsen

Når danskerne sætter sig til bords på en restaurant eller café, skal de på spisekortet se langt efter en nøglehulsmærket opskrift. Foruden McDonald's har blot ni restauranter og caféer siden februar 2012 fået det lille grønne mærke. Det viser tal fra Fødevarestyrelsen.

“Vi må konstatere, at de simpelthen ikke bider på krogen. Min forklaring er, at restauranterne nok ikke oplever, at kunderne efterspørger den sundeste ret, for når mange kunder kun af og til går ud og spiser, så tager de det, som de har mest lyst til,” siger Morten Carlmann Andersen, projektleder for Nøglehullet.

Brancheforeningen Danmarks Restauranter & Cafeer ærgrer sig.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00