Statens Serum Institut: Flere vil dø af svine-MRSA

INTERVIEW: Overlæge ved Statens Serum Institut Robert Skov forventer op til fem dødsfald om året som følge af smitte med MRSA fra svin. Hvis smitten mellem mennesker øges, bliver situationen endnu mere alvorlig.
Det er først og fremmest for indlagte på hospitalerne eller andre svage og syge borgere, at der er risiko for at smitte med svine-MRSA kan få dødelig udgang.
Det er først og fremmest for indlagte på hospitalerne eller andre svage og syge borgere, at der er risiko for at smitte med svine-MRSA kan få dødelig udgang. Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

De hidtidige fire dødsfald som følge af smitte med den såkaldte svine-MRSA bliver efter al sandsynlighed ikke de sidste. I takt med at den antibiotikaresistente stafylokok får stadig større udbredelse, vil det også føre til flere fatale tilfælde.

Budskabet kommer fra Statens Serum Institut, SSI, der i sit seneste faglige nyhedsbrev beskriver, hvordan svinesmitten er gået fra tæt på nul i 2007 til at forårsage mere end hver tredje af alle MRSA-tilfælde i 2013, hvor der blev registreret 643 tilfælde.