Venstre afviser, at en CO2-afgift vil koste arbejdspladser i landbruget: “Fuldstændig urealistisk”

SKATTEREFORM: Danmark kan være på vej mod en CO2-afgift med en ny klimaaftale. Men det skal indrettes på en måde, så det ikke sender fødevareproduktion ud af landet, understreger Venstre. Nye Borgerlige tvivler stærkt på, at det er realistisk.

Her ses Venstres klimaordfører, Tommy Ahlers, natten til mandag, da regeringen og aftalepartierne holdt doorstep efter at have afsluttet forhandlingerne om den sidste store klimaaftale inden sommerferien.<br>
Her ses Venstres klimaordfører, Tommy Ahlers, natten til mandag, da regeringen og aftalepartierne holdt doorstep efter at have afsluttet forhandlingerne om den sidste store klimaaftale inden sommerferien.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Vi anerkender, at det her kan betyde, at nogen kan komme til at betale noget, men de skal gerne have en mulighed for at undgå det, så derfor skal denne her afgift også følge med en teknologiudvikling, så der er nogle alternativer. 

Tommy Ahlers
Klimaordfører for Venstre

Det er fuldstændig urealistisk at tro, at det her ikke kommer til at koste noget, og jeg tror, man stikker både sig selv og vælgerne blår i øjnene, hvis man siger, at det ikke får nogen betydning.

Pernille Vermund
Formand for Nye Borgerlige

“Jeg ved ikke, hvad de borgerlige partier tænker på.”

Formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, er stærkt kritisk over en ny klimaaftale, der natten til mandag banede vejen for en grøn skattereform med en CO2-afgift.

Hun undrer sig over, at flere borgerlige partier har skrevet under på aftalen, hvoraf det fremgår, at det er op til regeringen at udarbejde et oplæg til en grøn skattereform og indkalde til forhandlinger i efteråret.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00