Venstre holder tæt på miljø- og klimamål for landbruget: Regeringen er bange for at vise sin hånd, men den fælde går vi ikke i

Venstre vil ikke komme med klare udmeldinger om reduktionsmål for kvælstof og CO2, før regeringen har lagt sit landbrugsudspil frem. Men partiets chefforhandler er særdeles skeptisk overfor flere eksperters diagnoser for landbruget.

Troels Lund Poulsen bliver Venstres chefforhandler til dette års landbrugsforhandlinger.
Troels Lund Poulsen bliver Venstres chefforhandler til dette års landbrugsforhandlinger.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Mens landbruget holder vejret og afventer en politisk kurs for en mere bæredygtig fremtid, fornemmer man en form for stillingskrig mellem de to store midterakser i dansk politik.

Hverken Socialdemokratiet eller Venstre har endnu fremlagt konkrete udspil forud for de snarlige landbrugsforhandlinger, der skal sikre, at landbruget kan levere på de store miljø- og klimaudfordringer, som erhvervet står overfor.

Altinget har lavet et interview med Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen i et forsøg på at komme et skridt nærmere partiets position forud for forhandlingerne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00