Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Esben Lunde: Der findes "stort set ikke" produkter af GMO-sukkerroer i Danmark

SVAR:

Miljø- og fødevareministeren svarer Simon Kollerup (S), at Fødevarestyrelsen oplyser, det er tilladt at sælge produkter fremstillet af den genmodificerede sukkerroe H7-1 til fødevarer og foder. Men da detailhandelen i Danmark ikke ønsker at markedsføre fødevarer, der indeholder eller er fremstillet af GMO, er der stort set ikke sådanne produkter i handelen.

Ellen Trane: Dansk antibiotika-strategi er koblet til EU-indsats

SVAR:

Sundhedsministeren oplyser i et svar til Sundheds- og Ældreudvalget, at den danske antibiotikastrategi hænger sammen med EU's rådskonklusioner om antibiotika fra juni 2016, som bl.a. forpligter medlemslandene til at opsætte nationale målbare mål for antibiotika inden medio 2017.

Lauritzen: Sådan fungerer momsreglerne for donation af overskudsmad

SVAR:

Skatteministeren redegør i et svar til Andreas Steenberg (R) for momsreglerne, når butikker giver overskudmad til f.eks. hjælpeorganisationer. Ministeren mener, at reglerne giver gode muligheder for at give fødevarer til gode formål fremfor at smide dem ud.

Esben Lunde: Pesticidkontrol er endnu ikke afsluttet

SVAR:

Miljø- og fødevareministeren svarer Søren Egge Rasmussen (EL), at et helt års pesticidkontrol endnu ikke er afsluttet, da perioden går fra april til marts. Ministeren vil derfor ikke foretage sig yderligere i forhold til ulovlige sprøjtegifte endnu.