Vil ministeren kommentere på de helt vanvittige gaver, fratrædelsesordninger og bestyrelseshonorarer, der i den seneste tid er afsløret i de medieejende fonde?
Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.
Giver de helt vanvittige gaver, fratrædelsesordninger og bestyrelseshonorarer, der i den seneste tid er afsløret i de medieejende fonde, kulturministeren nærmere overvejelser vedrørende den statslige mediestøtte, og er ministeren i øvrigt bekendt med udgiftsniveauerne til eksempelvis avisernes chefredaktører?
Jeg har noteret mig den kritik Erhvervsstyrelsen senest har udtalt af ejerfondene bag JP/Politikens Hus A/S, herunder i forhold til vederlag. Jeg har endvidere noteret mig, at nogle af de største danske mediehuse har argumenteret for, at der ikke bør være statsstøtte til medierne. Dette samtidig med, at der ses spare- og fyringsrunder blandt de menige medarbejdere hos flere af medierne. Lønniveauerne for ledelse, direktion og bestyrelse burde i det lys kunne tåle offentliggørelse, hvorfor det kan undre, at medievirksomhederne, der er fortalere for offentlighed, ikke selv konsekvent vælger at gå forrest netop her.
Kulturministeriet fører ikke tilsyn med ansættelsesforhold i de private medier og deres ejerfonde. Jeg har således ikke nærmere kendskab til, hvilke ansættelsesvilkår de private medier og deres ejerfonde tilbyder deres ansatte, direktion eller bestyrelser.
I forhold til overvejelser om den fremtidige mediestøtte kan jeg oplyse, at der med Medieaftalen for 2023-2026 er nedsat et udvalg med deltagelse af eksperter og repræsentanter fra mediebranchen, der skal foretage et udredningsarbejde, som kan danne grundlag for politiske overvejelser om den fremtidige indretning af den offentlige mediestøtte. Udvalget afgiver rapport i 2025.