DFR sætter fokus på dansk sundhedsforskning

NOTE: Efter at have været tæt på at miste sin selvstændighed holder Danmarks Forskningspolitiske Råd i morgen årskonference. Fokus er på dansk sundhedsforskning.
Uffe Laursen

For bare en måned siden var Danmarks Forskningspolitiske Råd tæt på at lukke butikken. Et lovforslag fra videnskabsminister Helge Sander (V) ville sløjfe DFR som selvstændigt rådgivningsorgan og sammenlægge det med Koordinationsrådet for Forskning.

I 11. time blev forslaget dog strøget, fordi en række centrale aktører på forskningsområdet fik overbevist et politisk flertal i Folketinget om, at det kunne betyde et farvel til en fri og uafhængig forskningsmæssig rådgivning af politikere og embedsmænd.

Fokus på sundhedsforskning
I morgen lancerer DFR så sin årsrapport for 2007 ved en konference i København. Her præsenterer man blandt andet en stor analyse af Danmarks største forskningsområde - sundhedsforskningen, der med strukturreform og ny sundhedslov har fået splittet ansvar for sundhedsforskning og forskertræning. En opsplitning, der kan have stor betydning for kvaliteten af den fremtidige forskningsindsats på området.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00