RUC dropper alle fyringer

NYHED: Besparelser går alligevel ikke ud over personalet på RUC. Sidste fyringsvarsler trukket tilbage i den forgangne uge.
Uffe Laursen
Hvad der for en måneds tid siden lignede 20-30 fyringer på RUC på grund af vedtagne besparelser på ca. 20 mio. kr. blev i sidste uge reduceret til nul fyringer, da de sidste tre fyringsvarsler på Institut for Samfund og Globalisering blev trukket tilbage. Det skriver RUC's studenteravis Hippocampus på nettet. 

Som den eneste institutleder havde Gorm Rye Olsen på Institut for Samfund og Globalisering (ISG) fastholdt de tidligere udmeldte fyringer, men efter et massivt pres på Gorm Rye Olsen er de tre fyrede RUC-forskere, der alle har orlov i øjeblikket, nu i stedet blevet tilbudt en forlænget orlov mod at kunne vende tilbage til RUC om nogle år.

Ifølge Kenneth Reinicke, fællestillidsmand for det akademiske personale og lektor på ISG, har sagen om fyringer været en opslidende proces, der har truet med at ødelægge et godt arbejdsklima på ISG.

"Jeg tror, at det også blev klart for Gorm Rye, at det dårlige klima på instituttet ville ende med at gå ud over STÅ-produktion og kvaliteten af fagligheden. Vi var nødt til at få lagt denne sag bag os, og nu glæder vi os alle til at kunne bruge tid på vores arbejde i stedet for tunge forhandlinger," siger han ifølge Hippocampus. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00