Omstridt topforsker ansættes på Aalborg Universitet

NYHED: Først blev hun bortvist fra DTU, så lovet en stilling på KU, og nu er hun endt på Aalborg Universitet, som omkring professor Birgitte Ahring vil opbygge et helt nyt center for bioprodukter og bæredygtig bioenergi.
Uffe Laursen

Ja, jeg må sige, at virkeligheden har overgået min fantasi i den her sag.

Birgitte Ahring
Professor, Aalborg Universitet
Aalborg Universitet (AAU) fortsætter "kapringen" af forskningsmæssige kapaciteter fra DTU. Før påske offentliggjorde AAU, at man overtager et helt forskningsteam inden for mobilforskning, og nu har det nordjyske universitet gaflet professor Birgitte Ahring, der er en af de førende forskere inden for 2. generations biobrændstof, ikke bare i Danmark, men i verden.

"Med ansættelsen af Birgitte Ahring har vi fået en uventet mulighed for at kunne styrke vores indsats på bioteknologi og 2. generations biobrændsler markant. Birgitte er en international topforsker, og med hende som omdrejningspunkt for opbygningen af de nye center har vi valgt at satse yderligere på dette område," siger Frede Blaabjerg, der er dekan for De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter.

Frede Blaabjerg bekræfter over for netavisen Ingeniøren, at ansættelsen af Birgitte Ahring er impulsiv, og at den nye satsning skal ses i lyset af muligheden for at få hende tilknyttet universitetet.

I de kommende måneder skal professor Birgitte Ahring arbejde med at opbygge det nye center gennem ansættelse af strategiske medarbejdere. Frem mod indvielsen i juni skal der også opbygges en undervisningsplatform, så centeret allerede fra efteråret 2008 kan starte de første undervisningshold op, specielt på ph.d.-niveau. 

"Samtidig skal hun lede et stort forskningscenter i USA, men vores nye aftale med hende sikrer, at Danmark stadig kan trække på hendes kapacitet. Desuden får AAU en stærk tilknytning til det store Center for Bioproducts and Bioenergy ved Washington State University, og det vil styrke vore øvrige miljøer inden for for bioteknologi og energi," siger Frede Blaabjerg.

Omtumlet periode
For Birgitte Ahring har den seneste tids omtumlede tilværelse rakt langt ud over hendes forestillingsevne. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00