Ny uddannelse skal koble gastronomi og sundhed

KORT NYT: "Gastronomi og sundhed" er en ny videnskabelig, anvendelsesorienteret uddannelse, der udfordrer traditionel gastronomi.
Christian Juhl Mølgaard

Den nye uddannelse, der udbydes ved Københavns Universitet, kobler viden om ernæring og fødevaresikkerhed med gastronomi og forbrugeroplevelse.

Gennem anvendelsen af naturvidenskabelige principper fra kemi, fysik og sensorik i tilberedningen af mad, er det bl.a. hensigten at gøre sund mad mere velsmagende og mættende.

Kandidaterne vil kunne inspirere den danske fødevareindustri til at sikre, at fremtidens fødevarer, de hurtige måltider og convenience-produkterne, både er appetitlige og velsmagende, men samtidig ikke belaster sundheden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00