Det offentlige mangler systematisk innovation

TEMA: Det offentlige skal blive bedre til at vidensprede og systematisere sin innovation. Det skal en ny innovationsstrategi fra Rådet for Teknologi og Innovation hjælpe til med. Strategiarbejdet skydes i gang onsdag.
Uffe Laursen

Videnspredning og innovation skal i fremtiden være en del af ordforrådet for offentligt ansatte.

Regeringens kvalitetsreform slog fast, at der er et stort behov for en bedre og mere innovativ offentlig service i Danmark. Sammen med en række fagforeninger, KL og Danske Regioner har Videnskabsministeriet derfor bedt Rådet for Teknologi og Innovation (RTI) om at udarbejde en strategi for, hvordan innovationen i den offentlige sektor kan styrkes.

Strategiarbejdes skydes i gang med et stort seminar i København i morgen, hvor en række interesseorganisationer mødes for at diskutere offentlig innovation.

Dokumentation

Strategiseminaret

Formålet med strategiseminaret er at give en fagligt udfordrende dag med rig mulighed for at diskutere vigtige elementer i arbejdet med innovation i den offentlige sektor og at indkredse de faglige områder, som strategien skal fokusere på. Endvidere skal seminaret se på, hvordan eksisterende virkemidler og eventuelt nye initiativer ligeledes kan fremme innovationen i den offentlige sektor. 

En del af seminaret vil foregå i workshops, som hver især skal behandle et af følgende områder inden for den offentlige sektor:

Ældreområdet
Sundheds- og sygehusområdet
Børne/unge- og uddannelsesområdet
Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsområdet
Barrierer og rammevilkår

Formålet med de enkelte workshops er at identificere behov, muligheder, udfordringer og eventuelt nye instrumenter i forhold til at fremme innovation indenfor områderne. Hver workshop skal munde ud i et papir på 3 - 5 sider, som skal bruges som input til strategien.

Hver gruppe får udleveret en workshopbeskrivelse, som skal præsentere emnet og give inspiration. Se de enkelte workshopbeskrivelser nedenfor. Beskrivelsen udelukker ikke andre drøftelser/ideer, men skal give en ledetråd og et udgangspunkt for, hvad drøftelserne kan dreje sig om.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00