Små virksomheder får rabat til forskningssamarbejde

VIDENRABAT: Videnskabsministeriet lancerer videnrabat til mindre virksomheder, der indgår forskningssamarbejder med f.eks. universiteterne. DI frygter initiativet drukner.
Uffe Laursen

...derfor kan jeg godt frygte, at initiativet ikke bliver så efterspørgselsdrevet, som vi kunne ønske os.

Rasmus Anderskouv
Chefkonsulent, DI
Fakta

Videnkupon er målrettet små og mellemstore virksomheder, som har få eller ingen forsknings- og udviklingsaktiviteter. Videnkuponen giver virksomheder uden erfaring med at samarbejde med viden- og forskningsmiljøer rabat på at købe viden fra en vidensinstitution

Forskningskuponen giver små og mellemstore virksomheder med et forskningspotentiale rabat på udgiften til at indgå i et kvalificeret forskningssamarbejde med en videninstitution.

Der er afsat 40 mio. kr. til Videnkupon i 2008 og 2009 og 30 mio. kr. til Forskningskupon i 2008 og 2009.

Videnkuponen kan have en værdi på op til 100.000 kr.
Forskningskuponen har en værdi på op til 1,5 mio. kr.

I alt regner Forsknings- og Innovationsstyrelsen med, at ca. 450 virksomheder de næste to år vil benytte sig af ordningen.


Kilde: www.FI.dk
Små virksomheder, som trænger til et forskningsmæssigt pust, får nu mulighed for at få betalt nogle af deres udgifter til forskningssamabejder med universiteter eller GTS-institutter.

Forsknings- og Innovationsstyrelsen har netop lanceret to typer rabatkuponer - videnkuponer og forskningskuponer - som danske SMV'er kan bruge til at opnå rabat på forskningen hos den forskningsinstitution, man gerne vil arbejde sammen med.

Brug for alternativer
Baggrunden for rabatkuponerne er, at flere og flere små og mellemstore danske virksomheder råber på højtuddannet videnstung arbejdskraft. Med et begrænset arbejdsmarkedsudbud er der brug for at tænke i alternative måder at få viden til virksomheden på, forklarer Thomas Alslev Christensen, kontorchef i Forsknings- og Innovationsstyrelsen (FI).

"Derfor er de her to kupontyper et forsøg på at støtte de virksomheder, der ønsker at forske og udvikle mere, og som gerne vil have, at samarbejdet skal være forholdsvis effektivt uden for meget bureaukrati," siger Thomas Alslev Christensen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00