Forskning på dansk er ikke i fare

INDIKATORMODEL: Forskning på dansk er ikke fare selv om danske forlag ikke top-rangeres i kommende indikatormodel, siger formand. Jo, den er, siger forsker. De unge vil holde sig væk.
Uffe Laursen

Niveau 1 er jo det niveau, som langt de fleste forskere publicerer på. Op mod 80 procent. Derfor synes jeg, at niveau 1 nedgøres lidt i forskernes debatindlæg.

Jørgen Søndergaard
Direktør, SFI
Fakta
Læs alt om bibliometri-indikator arbejdet på www.fi.dk/bibliometri

Er det slut med at forske på dansk, spurgte fem forskere i Politiken i søndags. 

Forskerne er bekymrede over, at danske forlag og tidsskrifter inden for deres fagområde er blevet lavt rangeret i Forsknings- og Innovationsstyrelsens udspil til de såkaldte autoritetslister, der i fremtiden skal styre den såkaldte bibliometriske indikator, der sammen med andre indikatorer udgør første skridt til en ny model for fordeling af basismidler.  

De fem forskere, som alle repræsenterer forskning i nordisk litteratur og sprog og sidder i den faggruppe, der har indstillet forlag og tidsskrifter på deres fagområde, mener, at Forsknings- og Innovationsstyrelsen de facto diskvalificerer samtlige danske forskningsforslag, som alle er havnet i niveau 1.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00