Fortsat uklarhed om myndighedsbetjening

ÅBENHED: Miljøministeriets ændring af "myndighedsbetjening" til "teknisk rådgivning" har Helge Sander (V) taget til efterretning. En uskik, kaldes sagen af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti ønsker en forklaring.
Morten Øyen
"Videnskabsministeriet har taget Miljøministeriets beslutning til efterretning". Sådan lyder det i et svar fra Helge Sander til Enhedslistens Per Clausen om ministerens holdning til Miljøministeriets
Dokumentation

Ministeren for videnskab, teknologi og udviklings besvarelse af spørgsmål S 1071 stillet af Per Clausen (EL) den 3. februar 2010.

Spørgsmål S 1071

Mener ministeren, at det er acceptabelt, at Miljøministeriet ved at omdefinere myndighedsopgaver til »konsulentopgaver« eller »teknisk rådgivning« kan unddrage sig universiteternes krav til offentlighed om forskningen og rapporteringen?Svar

Miljøministeriet har oplyst, at ministeriet i december 2009 sendte en række opgaver i offentligt udbud, som hidtil er blevet varetaget af Aarhus Universitet som en del af universitetets aftale med Miljøministeriet om forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for miljøområdet.

Miljøministeriet skønner, at der er tale om et udbud af aktiviteter til en værdi af 3,3 mio.kr. årligt. Beløbet tilvejebringes ved en tilsvarende reduktion af betalingen til Aarhus Universitet i medfør af aftalen mellem Miljøministeriet og Universitetet.

Aftalen mellem Miljøministeriet og Aarhus Universitet dækker over en række forskellige ydelser. I Miljøministeriets aftale med Aarhus Universitet for 2009-2012 er det aftalt, at ca. 40 procent af midlerne anvendes til forskning og ca. 60 procent af midlerne anvendes til myndighedsunderstøttelse.

Forskning på universiteterne er underlagt publiceringsret og -pligt. Miljøministeriet har oplyst, at når ministeriet har valgt at sende opgaverne i offentligt udbud som teknisk rådgivning med begrænsninger i publiceringsmulighederne, er det et udtryk for, at Miljøministeriet vurderer, at opgaverne ikke er forskning.

Videnskabsministeriet har taget Miljøministeriets beslutning til efterretning.

Kilde www.ft.dk


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00