Folketinget blokerer for tusindvis af hjemmesider

IT-SIKKERHED: Folketingets computere er blevet blokeret for adgang til mange tusinde hjmmesider. Årsag: Frygt for virus.
Rasmus Nielsen

Folketinget har netop taget skrappe metoder i brug for at forebygge, at politikerne og de ansatte bliver udsat for de stadigt mere avancerede former for virus på internet.

"For at hamle op med de nye trusler har Folketinget indgået en aftale med sikkerhedsfirmaet CSIS. Hver gang man fra en folketings-computer kalder en hjemmeside via ens browser, tjekkes det via den nye CSIS-service, om hjemmesiden er berygtet for at være skadelig. CSIS har en database med mange tusinde internetadresser, der alle har tilfælles, at de er kendt for at indeholde skadelig 'adfærd' af den ene eller anden karakter," oplyser Ole Søndergaard fra Folketingets it-systemer.

"Trusselsbilledet ændrer sig konstant. Hjemmesider med skadeligt indhold sendes nu om dage også krypteret, og så fanger skanningsmetoden, vi hidtil har anvendt, desværre ikke de brodne kar," tilføjer han. 

Folketinget beroliger med, at det hele foregår automatiseret. Ingen personer - hverken i Folketinget eller hos virksomheden CSIS - sidder og følger med i, hvem der har været rundt om hvilke hjemmesider.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00