DF: Globaliseringspenge skal primært gå til basismidler

GLOBALISERINGSMIDLER: Dansk Folkeparti kræver flere basismidler til universiteterne og er parat til at finde pengene ved at skære ned på den strategiske forskning. R er enig, men der er ikke helt fodslag med S.
Dansk Folkepartis forskningsordfører Jesper Langballe.
Dansk Folkepartis forskningsordfører Jesper Langballe.
Jørgen Skadhede

Vi vil ikke være med til at føre 900 millioner kroner tilbage til Det Strategiske Forskningsråd.

Marianne Jelved (R)
Forskningsordfører
Som det første parti spiller Dansk Folkeparti nu klart ud med sine prioriteter i efterårets forhandlinger om globaliseringspuljen.

De 1,4 milliarder forskningskroner, som er til forhandling, skal primært gå til basismidler, som universiteterne selv kan råde over, lyder det fra Dansk Folkeparti.

"For os handler det først og fremmest om at få universiteternes basismidler så højt op, som overhovedet muligt. Ikke bare i kroner og øre. Men også som andel af de samlede forskningsbevillinger. Der er jeg parat til at tage midler fra Det Strategiske Forskningsråd og give som basismidler i stedet," siger forskningsordfører Jesper Langballe.

Nødvendigt at prioritere
Det sidste bliver nødvendigt, hvis basismidlerne skal have et løft. For samlet set bliver der efter planen ikke flere forskningskroner at fordele gennem globaliseringspuljen i 2011.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00