Tam finanslov retter al fokus mod globaliseringspuljen

FORSKNINGSMIDLER: Regeringens finanslovsforslag var renset for nye tiltag. Derfor retter alle aktører nu blikket mod de 1,4 mia. kr. i globaliseringspuljen. Universiteterne kræver flere basismidler, hvis optaget skal øges.
Foto: colourbox.com
Jørgen Skadhede

Der er på de fleste universiteter ikke mulighed for at optage flere studerende, fordi vi ikke har råd til at ansætte flere forskere til at undervise dem. Vi skal have flere forskere ind, hvis vi skal have flere studerende ind.

Jens Oddershede
Talsmand for Danske Universiteter
Med et finanslovsforslag uden større nyheder eller nye tiltag på forskningsområdet, så rettes al politisk fokus nu mod forhandlingerne om globaliseringspuljen.

De samlede offentlige forskningsbevillinger vil stige med 900 millioner kroner fra 2010 til 2011. Først i 2013 vil genopretningspakkens besparelser for alvor gøre et indhug i forskningsmidlerne, så de falder tilbage på 2010-niveau.

Afgørende forhandlinger
Men for mange aktører på forskningsområdet bliver efterårets forhandlinger om globaliseringspuljen afgørende. Her er der 1,4 milliarder kroner til fordeling i 2011. Penge, som der i den grad er rift om.

Alene Det Strategiske Forskningsråd står og mangler 530 millioner kroner sammenlignet med dette års bevillinger.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00