Statsstøtte til forskning leverer resultater

KORT NYT: Ny rapport: Offentlig-privat forskningssamarbejde skaber gevinst. Ekspertpanel fremhæver resultaterne fra Højteknologifondens investeringer over de sidste 5 år som yderst givtige.
Fakta
Gunnar Svedberg, leder af Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Siden 2005 har Højteknologifonden investeret i forskningsprojekter rundt om i landet, både i universitets- og privatregi. Igennem den periode har fonden tildelt knapt 3 milliarder til mere end 100 forskningssamarbejder.

Ekspertpanel blåstempler fond
Fondens arbejde er nu blevet gransket af et ekspertpanel styret af Gunnar Svedberg. Evalueringen har konkluderet, at støtteordningen fremmer udviklingen hos begge parter i processen. Universiteterne skaber nye publikationer og kan kommercialisere resultaterne, mens virksomheder anvender det til udvikling af nye produkter, services og forretningsgange.

Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand for Højteknologifonden, glæder sig over resultaterne som det uafhængige ekspertpanel er kommet frem til, og understreger samtidig at panelets forslag til forbedring vil blive set nærmere på.

Samarbejde øger indtjening
I en tidligere undersøgelse fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen blev det konkluderet, at offentlig-privat samarbejde også er givtigt i kroner og øre. Virksomheder, der arbejdede sammen med universiteter, havde i gennemsnit 15 procent højere produktivitet end ikke-samarbejdende virksomheder.

Regeringens finanslovsforslag for 2011 fastholder den oprindelige budgettering for Højteknologifonden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00