Øresundsregionen taber terræn i forskningskapløbet

RANGLISTE: København-Lund mister terræn i det internationale forskningskapløb. Øresundsregionen er på seks år faldet fra en 15. til en 22. plads blandt verdens vigtigste forskningscentre, viser ny rangliste.
Jørgen Skadhede

Efter min opfattelse skal vi være bekymrede over, at der er andre centre for forskning i verden, der satser mere på forskning, end vi gør.

Christian Wichmann Matthiessen
Professor ved Københavns Universitet
Øresundsregionen og dermed Danmark sakker bagud i den internationale forskning. København-Lund er på seks år røget fra en plads som nummer 15 til nu nummer 22 blandt verdens 30 vigtigste forskningscentre.

Det viser en endnu ikke offentliggjort rangliste udarbejdet af forskere fra SDU og Københavns Universitet, skriver dagbladet Børsen.

Ranglisten måler antallet af videnskabelige publikationer inden for naturvidenskab, teknisk videnskab og sundhedsvidenskab i verdens verdens 6.500 mest citerede tidsskrifter, og registreringen går under navnet Science Citation Index (SCI).

Taber også terræn i Europa
Øresundsregionen taber hovedsageligt terræn til nye forskningscentre i vækstøkonomier som Kina, Sydkorea og Brasilien. Men også i den interne europæiske konkurrence sakker regionen bagud.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00