400 mio. kr. om året til grundforskning

NYHED: Danmarks Grundforskningsfond får nu mulighed for at uddele 400 mio. kr. årligt til grundforskningsprojekter.
Uffe Laursen
Så skulle den være god nok. Det årlige uddelingsniveau for Danmarks Grundforskningsfond sættes i et revideret lovforslag fra videnskabsminister Helge Sander (V) nu til 400 mio. kr.  

Som omtalt gennem de seneste uger her på Altinget har flere organisationer og stort set samtlige politiske partier påpeget det uheldige i, at videnskabsministerens oprindelige lovforslag vedrørende Grundforskningsfonden de facto ville skære i fondens uddelingsniveau, fordi flere af Grundforskningsfondens midler ifølge lovforslaget skal gå til administration af forskningsprojekter (såkaldt overhead) og ikke til selve forskningen.

Men efter flere kritiske høringssvar og en 1. behandling i Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi, har ministeren nu - i et revideret lovforslag - øget fondens uddelingsniveau fra 300 til 400 mio.kr. fra og med 2009. En beslutning, der vækker jubel hos Danmarks Grundforskningsfond.

"Vi er utrolig glade for den ekstra støtte, vi får med det nye lovforslag. Der skal lyde en stor cadeau til både politikerne og embedsmændene. Vi føler, at de har lyttet til vores argumenter," siger Thomas Sinkjær, direktør i Danmarks Grundforskningsfond.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00