Bestyrelsen på Aalborg Universitet skruer op for åbenheden

BESTYRELSER: Universiteternes bestyrelser har været kritiseret for manglende åbenhed. Nu vil Aalborg Universitets bestyrelse dog styrke åbenheden ved skærpe kravene til lukkede punkter på dagsordenen til bestyrelsesmøderne.
Jørgen Skadhede
Bestyrelserne hos både Københavns Universitet og CBS er i den seneste tid blevet mødt med anklager om manglende åbenhed. Kritikken er blandt andet gået på mange lukkede punkter på dagsordenen til bestyrelsesmøderne.

Kritikken af manglende åbenhed i bestyrelserne har hidtil ikke været direkte rettet mod Aalborg Universitet (AAU). Men bestyrelsen for AAU tager nu af egen drift konkrete skridt til at styrke åbenheden omkring bestyrelsens arbejde.

Fremover skal der således foreligge en konkret skriftlig begrundelse, hvis et punkt ønskes behandlet på lukket møde. Begrundelsen vil i givet fald blive offentliggjort og angivet i selve mødeindkaldelsen.

Åbenhed bliver udgangspunktet
"Vores nye udgangspunkt er, at alle bestyrelsens punkter samt hele datagrundlaget er tilgængelig for offentligheden. Et punkt kan fremover kun optages som lukket punkt efter konkret skriftlig begrundelse, som vi i øvrigt i givet fald vil angive i den officielle mødeindkaldelse," siger Lars Bonderup Bjørn bestyrelsesformand for AAU i en pressemeddelelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00