Biotech-boss: Danmark skal tænde for gnisten under life science startups

LIFE SCIENCE: Udviklingen inden for life science findes i forskning. Men der er brug for mere risikovillig kapital, hvis Danmark skal være en entreprenørøkonomi i liga med Schweitz, Storbritannien og USA. Og det er muligt, lyder det fra chef i biotech-virksomheden Roche.

Danmark har enorm intellektuel kapital, men der er mangel på venturefonde, som vil satse på nystartede virksomheder, lyder det fra James Sabry, der er direktør for internationale partnerskaber i Roche. 
Danmark har enorm intellektuel kapital, men der er mangel på venturefonde, som vil satse på nystartede virksomheder, lyder det fra James Sabry, der er direktør for internationale partnerskaber i Roche. Foto: Peter Bilde Fogh
Christina Houlind

Set med mine øjne er Danmark på samme niveau som Storbritannien. Men der er brug for andre ting, og det er her, Danmark fejler. Det drejer dig om mængden af erfaren ledelse og tilgængelig risikovillig kapital.

James Sabry
Direktør for internationale partnerskaber i lægemiddel- og diagnostikvirksomheden Roche

Danmark har et enormt potentiale i forhold til at få en entreprenørøkonomi inden for life science. Alligevel er miljøet for nystartede life science-virksomheder bedre i både Sverige, Schweitz og Storbritannien. Det er ikke, fordi Danmark mangler intellektuel kapital – slet ikke.  

Sådan lyder det fra James Sabry, der er direktør for internationale partnerskaber i verdens største lægemiddel- og diagnostikvirksomhed, Roche. Ifølge ham starter udviklingen i life science først og fremmest på universiteterne.  

“Fundamentet for enhver entreprenørøkonomi er videnskab og forskning. Jeg er meget imponeret over de virksomheder, jeg har set på mit besøg i Danmark. Hvis du samtidig ser på den danske historik inden for life science-virksomheder, tror jeg, at Danmark har den intellektuelle og entreprenørlige kapital til at skabe en entreprenørøkonomi,” siger han, da Altinget møder ham på DTU.  

Dokumentation

Roche er verdens største lægemiddel- og diagnostikvirksomhed.  

James Sabry er “head of global partnering” i lægemiddelvirksomheden Roche, der er verdens største lægemiddel- og diagnostikvirksomhed. Her spejder han efter virksomheder, der kan være relevante for Roche at indgå partnerskaber Med andre ord: opkøbe.  


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00