Dagens podcast: Danmark vil ikke være hjemsted for uddannelsesturisme

AJOUR: SU-udgiften til udenlandske studerende, der har et arbejde, har oversteget det maksimum, som forligspartierne har sat. Partierne har flere forslag med i idékassen til, hvordan udgiften kommer ned igen.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

Kredsen bag SU-forliget fastsatte i 2013 et loft over SU-udgifter til studerende fra andre EU-lande med status som vandrende arbejdstagere.

Det loft er nu overskredet, og derfor indkaldte uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) forligskredsen til et møde om, hvad man gør ved det problem.

Det sætter dagens udgave af Altinget: ajour fokus på. Dagens gæst er Toke Kristiansen, redaktør for Altinget: forskning.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Modstanden mod regeringens sparekrav på uddannelse vokser Dagens podcast: Modstanden mod regeringens sparekrav på uddannelse vokser Næste artikel Dagens podcast: Hvorfor mister naturfaglige uddannelser studiepladser? Dagens podcast: Hvorfor mister naturfaglige uddannelser studiepladser?
Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

PORTRÆT: Imens Søren Brostrøm er blevet en folkehelt, har Statens Serum Instituts faglige direktør Kåre Mølbak stort set undgået rampelyset. Det på trods af, at han er en af regeringens centrale rådgivere, og ham, der i sidste ende er ansvarlig for de data, Mette Frederiksen handler på.