DF vil firedoble regeringens sats på grundforskning

GRUNDFORSKNING: Dansk Folkeparti holder fast i forslag om at give universiteterne bygningsselveje og bruge den forventede indtægt på 12 milliarder på grundforskningsfonden. Venstre vil gerne have undersøgt muligheden bedre.
Foto: Pernille Møller/Altinget.dk
Mads Bang

Nu vil regeringen låne pengene ved at udstede obligationer, men jeg mener, at min vej er bedre.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)
Forskningsordfører
Regeringen løftede i sidste uge sløret for en plan om at skyde tre milliarder kroner i Grundforskningsfonden. Tirsdag behandler Folketinget et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti om at firedoble den investering gennem et salg af universiteternes bygninger til universiteterne selv.

I dag ejes bygningerne af staten, og selv om universitetsloven lægger op til, at universiteterne skal kunne overtage bygningerne, er det ikke sket. Den proces vil Dansk Folkeparti skubbe på med forslaget, som altså også vil øremærke indtægten til Grundforskningsfonden.

"Det virker ikke som om, man skynder sig med at sælge bygningerne. Samtidig bliver det mere og mere påtrængende at finde ny finansiering til Grundforskningsfonden," siger Dansk Folkepartis forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl.

Han anerkender, at regeringen nu lægger op til en løsning, som vil holde de næste ti år.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00