DJF ved AU skal spare 65 stillinger væk

FORSKNING: Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet må reducere medarbejderstaben med 65 stillinger. Årsagen er blandt andet faldende forskningsindtægter.
På trods af stigende aktivitet inden for både forskning og undervisning er Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet tvunget til at foretage økonomiske tilpasninger svarende til 45-50 millioner kroner årligt ud af en årlig omsætning på 800 millioner kroner.

På fakultet håber man, at de nødvendige tilpasninger kan opnås gennem besparelser i driftsomkostninger, for eksempel ved opsigelse af lejemål på en række bygninger.

Alligevel er resultatet, at omkring 65 ud af fakultetets 978 stillinger vil blive nedlagt. DJF oplyser, at stillingsreduktionerne - så vidt muligt - vil foregå ved naturlig afgang, fratrædelsesaftaler samt restriktiv besættelse af nye stillinger. Det kan dog ikke udelukkes, at der i sidste ende kan forekomme afskedigelser.

Faldende forskningsindtægter
Der er en række forklaringer på Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultets faldende indtjeningsmuligheder, forklarer dekan Just Jensen fra DJF i en pressemeddelelse:

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00