Debat

Djøf Studerende: Søren Pind, velkommen til det vigtigste ministerium

DEBAT: Den nye 'fremtidsminister', Søren Pind (V), skal give de studerende mere frihed til fordybelse og løfte kvaliteten af uddannelserne. Det mener Ela Acar, formand for Djøf Studerende.

Studietiden er et læringsforløb, der skal danne grobund for det faglige fundament videre i livet. Det skal den nye uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, huske på i sit nye job. 
Studietiden er et læringsforløb, der skal danne grobund for det faglige fundament videre i livet. Det skal den nye uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, huske på i sit nye job. Foto: Martin Dam Kristensen, Djøf
Anders Redder
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ela Acar
Formand for Djøf Studerende

Søren Pind, tillykke med det nye job. Uddannelses- og forskningsminister er utvivlsomt den vigtigste af alle ministerposter.

Jeg kan se, du har udnævnt dig selv til 'fremtidsminister'. Det, synes jeg, er en god titel. Du er minister for de studerende, og vi er Danmarks fremtid. Dit succeskriterie er, at vi – de studerende – får succes, for vores succes er Danmarks succes. Det er os, der skal sikre morgendagens eksporteventyr, opfinde nye behandlingsmetoder og videreudvikle samfundet.

Mange vil banke på din dør de kommende uger og måneder med forslag og idéer.

Fakta
Bland dig i debatten!
Skriv til [email protected]

Måske det vil føles, som om døgnets 24 timer ikke helt slår til. Måske vil du opleve, at du ikke når alle dine mål, at du bliver nødt til at slække på ambitionerne. Det kender jeg godt. Og det ved jeg, at mange studerende hver dag føler på egen krop. Skal vi ikke gøre noget ved det?

Jeg har to forslag til dig: Giv de studerende mere frihed til fordybelse og løft kvaliteten af uddannelserne.

Det er tudetosset at lægge sten i vejen for de studerende. Vi er jo – som du selv siger – Danmarks fremtid.

Ela Acar, formand for Djøf Studerende

Mere frihed til læring

Den gode student kan sit fag, men den rigtigt gode student kan også relatere og omsætte sin viden ude i virkeligheden, tænke på tværs og skabe værdi for andre med sin kunnen. Dét er svært at lære på læsesalene rundt omkring i landet – det kræver, at man bevæger sig uden for universiteternes tykke mure.

Det kræver, at man kommer i praktik. At man læser på et universitet i et andet land i et helt eller halvt år, møder nye mennesker og oplever en ny kultur, der sætter ens egen viden og forståelse i perspektiv. At man har et relevant studiearbejde. Eller på anden vis kommer i kontakt med virkeligheden og bliver klogere.

Og det vil vi alle sammen gerne! Derfor er det så sindssygt ærgerligt, at fremdriftsreformen fortsat spænder ben for, at de studerende lader deres viden møde og kvalificeres af virkeligheden.

Selvom fremdriftsreformen blev justeret sidste år, er den stadig en 'bagslagsreform'. Den giver os mindre af alt det, der skal gøres os bedre. Det er vi kede af, og det er de virksomheder, der skal ansætte os også.

Op med kvaliteten

Siden jeg begyndte på universitetet har jeg måtte sande, at kvaliteten af min uddannelse har været dalende. Og det er ikke kun mig, der oplever det. Det gør alle studerende. Massive besparelser i milliardklassen de seneste år har medført afskedigelser af undervisere og pressede studerende og universiteter.

Vi er nødt til at se uddannelse som en investering i fremtiden frem for et tal i et regnskab, der helst skal fylde så lidt som muligt.

Vi skal have det fulde potentiale frem i alle, der kan og vil. Derfor er det afgørende, at vi koncentrerer os om den gevinst, uddannelser giver på den lange bane.

Jeg kan læse i regeringsgrundlaget, at besparelserne på SU fortsat er på bordet. Det synes jeg er ærgerligt. Det er tudetosset at lægge sten i vejen for de studerende. Vi er jo – som du selv siger – Danmarks fremtid.

Husk på, at studietiden er et læringsforløb, der skal danne grobund for det faglige fundament videre i livet. Din vigtigste opgave som fremtidsminister er at sikre gode og trygge rammer for os studerende, så vi kan fokusere på læringen i stedet for at bekymre os om gæld.

Endnu en gang tillykke med din nye tjans. Jeg vil på Djøf Studerendes vegne ønske dig held og lykke og ser frem til samarbejdet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00