Om  
Steen Treumer

Dødsfald: Fhv. professor og institutleder Steen Treumer (55)

Den prisbelønnede, første professor i udbudsret og privatiseringsret Steen Treumer er gået bort i en alder af kun 55 år.

Ghita Nidam Møller

Forsker- og universitetsverden må nu tage afsked med den internationalt anerkendte juraprofessor og underviser Steen Treumer.

I en alder af 55 år er han sovet stille ind efter længere tids sygdom, oplyser Jyllands-Posten.

Steen Treumer slog hul på jurakarrieren som dommerfuldmægtig i Odense i 1990. Efter et år i juraens tegn på fyn trak det europæiske perspektiv ham til Det Europæiske Institut for Offentlig Administration i Maastricht. Dernæst vendte han hjem til et lektorat i erhvervsret ved Aalborg Universitet, hvorefter han slog rødder ved Copenhagen Business School i 2001.

Her tiltrådte Steen Treumer 1. august 2009 som den første professor i udbudsret og privatiseringsret ved Det Juridiske Fakultet. I 2000 udgav han sin prisbelønnede ph.d.-afhandling om "Ligebehandlingsprincippet i EU's udbudsregler".

Siden da har skrevet en række internationale artikler om udbudsreglerne, hvor flere er publiceret i det anerkendte tidsskrift Public Procurement Law Review, som han også blev assisterende redaktør på i 2006. 

Sideløbende har Steen Treumer arrangeret internationale konferencer og seminarer om EU-ret samt været tilknyttet en række forskningsinstitutioner i både ind- og udland. Han var inden sin tiltrædelse institutleder og professor mso ved Juridisk Institut på Copenhagen Business School.

Steen Treumer var desuden formand for Dansk Forening for Udbudsret samt medlem af Klagenævnet for Udbud og af Center for Virksomhedsansvar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steen Treumer

Fhv. professor, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, fhv. institutleder og professor mso ved Juridisk Institut, CBS, fhv. dommerfuldmægtig, Sø- og Handelsretten
ph.d. (Aalborg Uni. 1999), cand.jur. (Aarhus Uni. 1990)

0:000:00