Dokumentation: Sådan skal ny kommission granske læreruddannelsen

LÆRERUDDANNELSE: Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers åbner op for en femårig læreruddannelse og har nedsat en kommission, der skal undersøge mulighederne. Altinget: uddannelse giver dig overblikket over kommissionens arbejde.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Regeringen ønsker at hæve ambitionsniveauet for læreruddannelsen. Det faglige niveau og studieintensiteten skal simpelthen op. Derfor har vi bedt en række dygtige folk om at komme med bud på, hvad fremtiden stiller af krav til læreruddannelsen, og hvordan vi kan få en læreruddannelse på et højt internationalt niveau.

Tommy Ahlers
Uddannelses- og forskningsminister, Venstre

Skal læreruddannelsen laves om til en femårig universitetsuddannelse?

Svaret på det spørgsmål kender vi endnu ikke, men onsdag løftede uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) sløret for, at han er villig til at se på, om læreruddannelsen skal se anderledes ud i fremtiden.

Ahlers’ udmelding og efterfølgende nedsættelse af en kommission, der skal granske mulighederne for en mere ”ambitiøs” læreruddannelse, sker i kølvandet på en kritisk evaluering af læreruddannelsen i starten af året. Her lød et af kritikpunkterne, at for mange gennemfører læreruddannelsen ”med en for ringe studieindsats”.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00