Donation til online lektiehjælp

KORT NYT: A.P. Møller Fonden giver 4,5 millioner kroner til online lektiehjælp for gymnasieelever. Statsbibliotekets direktør Svend Larsen er stolt og siger, at det nu giver mulighed for at bygge bro mellem gymnasieelever og de universitetsstuderende.

Koblingen mellem uddannelsessteder, biblioteker og ikke mindst de frivillige lektiehjælpere har vist sig at være et yderst værdifuldt koncept.

Flemming Munch
Områdedirektør på Statsbiblioteket

Danske gymnasieelever får snart mulighed for gratis adgang til lektiehjælp på nettet. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har netop givet Statsbiblioteket tilsagn om støtte til en national udrulning af Lektier Online med i alt 4,5 millioner kroner i løbet af de næste tre år, skriver Statsbiblioteket i en pressemeddelelse. 

”Vi er utroligt stolte over, at A.P. Møller Fonden vil betænke Lektier Online Gym med et beløb af den størrelse. Vi får mulighed for at bygge bro mellem gymnasieelever og de universitetsstuderende, der som frivillige lektiehjælpere også bliver rollemodeller for de unge,” siger Statsbibliotekets direktør Svend Larsen i pressemeddelelsen.

Lektier Online blev oprindelig etableret i 2010. Dengang var målgruppen udsatte unge i 6.-10. klasse. Nu er målet lige adgang til lektiehjælp for alle unge uanset baggrund.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00