Eksperter anbefaler ny finansiering af grundforskning

SKAMROS: Danmarks Grundforskningsfond har været en enestående succes. Sådan lyder konklusionen i evalueringen af fonden, som anbefaler finansiering af fonden i mindst ti år mere.
Danmarks Grundforskningsfond skamroses i ny evaluering, som lægger vægt på effekten af de såkaldte Centres of Excellence, som dækker emner fra hjerneforskning til lingvistik og litteratur.
Danmarks Grundforskningsfond skamroses i ny evaluering, som lægger vægt på effekten af de såkaldte Centres of Excellence, som dækker emner fra hjerneforskning til lingvistik og litteratur.Foto: Colourbox
Mads Bang
Fakta
Evalueringen af Danmarks Grundforskningsfond skal sammen med en lignende evaluering af Det Frie Forskningsråd indgå i forhandlinger om organisering af forskningsindsatsen næste år. 

Kilde: Aftale om Innovationsfonden
En enestående succses, som skal sikres i fremtiden. Sådan lyder bedømmelsen i en stor evaluering af Danmarks Grundforskningsfond.

Evalueringen, som er udarbejdet af et uafhængigt panel af eksperter, nærmest skamroser den danske grundforskningsfond for tidligt at have fokuseret på excellent forskning, talentpleje, centres of excellence og for at have styrket det danske forskningsniveau markant.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) roser de langsigtede investeringer i fonden, som har givet den rosende evaluering.

"Det har båret frugt, og fonden har i samarbejde med andre aktører i det danske forskningslandskab fremdyrket eliteforskning, der kan måle sig med de bedste i verden. Det er meget tilfredsstillende," siger Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00