Forskere skal undersøge nordiske landes smittehåndtering i ældreplejen

OPSAMLING: Forskerhold fra Danmark, Norge, Sverige og Finland skal henover sommeren samle op på de erfaringer, man har gjort sig under coronakrisen i den kommunale ældrepleje. Undersøgelsen er ikke en domsafsigelse, understreger forsker.

Under coronakrisen har ældres kontakt til pårørende været begrænset til videoopkald. Ny forskning skal indsamle viden om smittehåndtering på tværs af de nordiske lande.
Under coronakrisen har ældres kontakt til pårørende været begrænset til videoopkald. Ny forskning skal indsamle viden om smittehåndtering på tværs af de nordiske lande.Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Siden statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned 11. marts, har den kommunale ældrepleje været underlagt et voldsomt pres, fordi ældre som gruppe er særligt udsat i forhold til covid-19.

Men kriser avler innovation, og coronakrisen er ingen undtagelse.

Derfor er der behov for systematisk at indsamle viden om de nye metoder og rutiner til at håndtere smittespredning i ældreplejen, der er blevet udviklet på rekordtid, forklarer Morten Balle Hansen, der er professor ved Aalborg Universitets Institut for Politik og Samfund.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00