Forskningskommissær: Danmark er et foregangsland

ROS: EU's forskningskommissær Máire Geoghegan-Quinn deltog sidste uge i den store forskningsinfrastruktur-konference ICRI 2012 i København. Her kom hun med en opfordring til EU's øvrige medlemslande: Gør som Danmark!
Investeringer i forskning og innovation er livsvigtige, hvis man vil overleve i den globale konkurrence. Det har Danmark om nogen forstået, lyder det fra Irlands EU-kommissær Máire Geoghegan-Quinn.
Investeringer i forskning og innovation er livsvigtige, hvis man vil overleve i den globale konkurrence. Det har Danmark om nogen forstået, lyder det fra Irlands EU-kommissær Máire Geoghegan-Quinn.
Tyson W. Lyall

Danmark er et rigtig godt eksempel, fordi I har været meget proaktive på hele forsknings- og innovationsområdet. I er et af de lande, der kontinuerligt har investeret i dette område. Det er det budskab, jeg har forsøgt at bringe videre til andre medlemslande, der måske ikke har været ligeså gode til at investere, eller som ligefrem reducerer indsatsen på området.

Máire Geoghegan-Quinn
EU-kommissær
Fakta
Forskningsinfrastruktur er en fælles betegnelse for mikroskoper, teleskoper, laboratorier, forsøgsanlæg, databaser, biblioteker, computere og registre og andre faciliteter af afgørende betydning for forskernes arbejde inden for alle videnskabelige hovedområder.

Forskningsinfrastrukturer er ofte så specialiserede, dyre og omfattende, at ingen lande kan løfte investeringerne eller udnytte faciliteterne alene.


Kilde: fi.dk
Da EU's kommissær for forskning, innovation og videnskab Máire Geoghegan-Quinn onsdag i sidste uge lettede fra Kastrup Lufthavn efter et lynvisit i Danmark, kunne hun kigge ned på en europæisk succeshistorie.

Det fortalte hun til Altinget | Forskning & Innovation, der nåede at fange hende i løbet af de få timer, hun denne dag trådte rundt på dansk jord.

Inviteret som hovedtaler til den stort anlagte forskningsinfrastruktur-konference ICRI 2012 i Bella Centeret benyttede hun nemlig lejligheden til at rose Danmark som forsknings-foregangsland.

Besøget var det seneste af den tidligere irske justitsminister mange danske visitter i den senere tid, og hun er derfor efterhånden ved at få et indgående kendskab til både uddannelsesminister Morten Østergaards (R) arbejde, men også den danske forskerverden generelt. Og hun kan lide, hvad hun ser.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00