Fra fond til forsker: Carlsbergfondet har uddelt trecifret millionbeløb

FONDE: Denne uges fondsmidler er blandt andet gået til astrofysik, hvor Carlsbergfondet har tildelt 4,5 millioner til forskning, der giver indblik i eksplosionsmekanismer. Der er ligeledes tildelt penge til forebyggelse af drukneulykker.

Carlsbergfondet har uddelt et trecifret millionbeløb til forskning. Heraf 4,5 millioner kroner til forskning i supernovaeksplosioner og -kollisioner. 
Carlsbergfondet har uddelt et trecifret millionbeløb til forskning. Heraf 4,5 millioner kroner til forskning i supernovaeksplosioner og -kollisioner. Foto: Colourbox
Sara Fleckner Vilstrup

Fra fond til forsker begynder i denne uge med et kig tilbage. Hele 224 forskere har modtaget penge fra Carlsbergfondet, som i slutningen af november uddelte i alt 168.557.325 kroner.

Pengene fordeler sig ved, at godt 90 millioner kroner går til naturvidenskabelig forskning, 13 millioner kroner går til tværvidenskabelig forskning, og 65 millioner kroner er tildelt til aktiviteter inden for humaniora og samfundsvidenskab.

En af modtagerne er Irene Tamborra, associate professor hos Niels Bohrs Internationale Akademi. Hun har modtaget Carlsberg Foundation Distinguished Associate Professor Fellowship på 4,5 millioner kroner.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00