Hver fjerde holder sabbat mere end 2 år

KORT NYT: Kun 3 ud af 4 unge er i gang med at læse videre 2 år efter, at de er færdige med deres ungdomsuddannelse, skriver Ingeniørforeningen IDA.

Ud over, at det er vigtigt at holde sig i gang, betyder fremdriftsreformen at SU-mulighederne begrænses, hvis pausen mellem ungdomsuddannelsen og det videre studieliv bliver på over 2 år.

Frida Frost
Formand for IDA

Op mod hver fjerde, der afslutter en studieforberedende ungdomsuddannelse, er ikke i gang med en videregående uddannelse 2 år efter, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lavet for Ingeniørforeningen IDA.

I dag er der en stor efterspørgsel på folk med en teknisk eller naturfaglig uddannelse, og allerede om 6 år vil der mangle flere end 13.000 ingeniører og 16.000 cand. scient.er, end der uddannes til i dag. Frida Frost, formanden for Ingeniørforeningen IDA, ærgrer sig over denne udvikling.

"De unge skal naturligvis ikke uddanne sig i blinde på et studie uden jobmuligheder. Her mener jeg, at både studievejledere og forældre bør gøre deres yderste for, at de unge kommer i gang med en uddannelse, og gerne med et studie, hvor der er en dokumenteret efterspørgsel. Ud over, at det er vigtigt at holde sig i gang, betyder fremdriftsreformen, at SU-mulighederne begrænses, hvis pausen mellem ungdomsuddannelsen og det videre studieliv bliver på over 2 år," udtaler Frida Frost på IDAs hjemmeside. 

Dokumentation

Procent som ikke er i gang efter to år

Uddannelse Procent
Almene gymnasium (STX) 19,7% 

Handelsgymnasium (HHX) 31,4%

Teknisk gymnasium (HTX) 18,4%

HF 33,0%

Studenterkursus 19,1% 

Kilde: AE på baggrund af særkørsel fra Danmarks Statistik. Årgangene 2008-2010 og deres status 2 år efter. 


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00