Løkkes top ti-plan skal opfyldes af privat universitet

PRIVAT UNIVERSITET: Ambitionen om et dansk universitet i den europæiske top ti skal opfyldes af et privat universitet. Det siger videnskabsministeren, som også løfter sløret for finansieringen. Brugerbetaling eller en virksomhed, der betaler den studerendes andel.
Videnskabsminister Helge Sander (V) vil lave en elitesatsning med et privat universitet, hvor en virksomhed betaler den studerendes udgift. Han afviser dog ikke brugerbetaling.
Videnskabsminister Helge Sander (V) vil lave en elitesatsning med et privat universitet, hvor en virksomhed betaler den studerendes udgift. Han afviser dog ikke brugerbetaling.Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede

Der behøver ikke nødvendigvis være brugerbetaling. Det kunne være en mulighed at sige, at det beløb, der svarer til den studerendes betaling, kunne være virksomhedens bidrag.

Helge Sander (V)
Videnskabsminister
Det er hverken Københavns Universitet eller Aarhus Universitet, der skal opfylde statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) ambitioner om mindst et dansk universitet i den europæiske top ti inden 2020.

Derimod har videnskabsminister Helge Sander (V) primært et kommende privat universitet i tankerne som det universitet, regeringen vil satse på.

I løbet af næste folketingsår vil Helge Sander således fremsætte et lovforslag, der skal gøre det muligt at oprette et privat universitet på dansk grund.

En gave til statsministeren
"Tankesættet her er en gave til statsministeren," siger Helge Sander til Altinget.dk.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00